Wie kan klant worden van Leergeld Enschede?

niet van toepassing

Je hebt kinderen in de leeftijd van 4 t/m 17 jaar, waarvoor je financieel verantwoordelijk bent. Je woont in Enschede en je hebt een laag inkomen of schulden. Dat wil zeggen dat je

  • maximaal € 1.464,- netto inkomen per maand* op jouw bankrekening ontvangt als alleenstaande ouder of
  • maximaal € 2.091,- netto per maand* samen met je partner.

* Dit bedrag geldt tot 1 juli 2024

Het maakt niet uit of je inkomen krijgt omdat je werkt, een uitkering heeft, weekgeld krijgt of zelfstandig ondernemer bent. Je mag alleen niet meer dan bovenstaande bedragen ontvangen. Heb je meer inkomen dan hierboven genoemd, maar kom je door het afbetalen van schulden of vaste lasten niet boven deze bedragen uit, dan kun je misschien ook klant bij ons worden.

Wat hebben wij nodig?

Hieronder zie je wat wij nodig hebben om je inkomen te beoordelen. Heb je vragen of twijfel je of je in aanmerking komt? Bel één van onze medewerkers op telefoonnummer 053 203 40 19. Wij zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 9.00 en 12.00 uur.

Wat gebeurt er met mijn aanvragen? 

De vrijwilligers zetten de aanvragen voor jouw kinderen in je dossier. Daarna beoordelen de medewerkers op kantoor of je in aanmerking komt voor alle aanvragen en krijgt je een e-mail waarin staat waar wij jouw kind(eren) mee kunnen helpen. De medewerker regelt bijvoorbeeld dat je kind op zwemles kan, een fiets kan uitzoeken of betaalt voor een seizoen of een jaar de contributie voor sport of cultuuractiviteiten. 

Heeft je kind na een jaar nieuwe gymkleding nodig? Wil hij blijven voetballen na de zomervakantie? Gaat je kind naar de brugklas? Bel ons en overleg met één van onze medewerkers of je kind in aanmerking komt voor nieuwe spullen. Wij zijn van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 053 203 40 19. 

Wat is nog meer belangrijk om te weten?

Je bent als ouder(s)/verzorger(s) verantwoordelijk voor het doorgeven van de juiste informatie aan Leergeld Enschede. Wij verwachten van je dat je belangrijke wijzigingen telefonisch of per mail aan ons doorgeeft: 

  • je inkomen verandert 
  • je gaat verhuizen 
  • je hebt een ander telefoonnummer of e-mailadres 

Ons mailadres is aanvragen@leergeldenschede.nl 

Wij gaan vertrouwelijk met je persoonlijke gegevens om. Lees hier meer over in ons privacy reglement.