Wanneer kunt u klant worden van Leergeld Enschede?

niet van toepassing

Wanneer kunt u klant worden bij Leergeld Enschede?

U heeft kinderen in de leeftijd van 4 t/m 17 jaar, waarvoor u financieel verantwoordelijk bent. U woont in Enschede en u heeft een laag inkomen of schulden. Dat wil zeggen dat u

  • maximaal € 1.503,- netto inkomen per maand* op uw bankrekening ontvangt als alleenstaande ouder of
  • maximaal € 2.147,- netto per maand* samen met uw partner.

Voor 2023 is onze norm tijdelijk verhoogd zodat meer gezinnen gebruik kunnen maken van onze voorzieningen. Aanmelden kan tot 31 oktober 2023

Na 31 oktober 2023 gelden de volgende bedragen

  • maximaal € 1.387,- netto inkomen per maand* op uw bankrekening ontvangt als alleenstaande ouder of
  • maximaal € 1.982,- netto per maand* samen met uw partner.

* Dit bedrag geldt tot 1 januari 2024

Het maakt niet uit of u inkomen krijgt omdat u werkt, een uitkering heeft, weekgeld krijgt of zelfstandig ondernemer bent. U mag alleen niet meer dan bovenstaande bedragen ontvangen. Heeft u meer inkomen dan hierboven genoemd, maar komt u door het afbetalen van schulden niet boven deze bedragen uit, dan kunt u misschien ook klant bij ons worden.

Wat hebben wij nodig?

Hieronder ziet u wat wij nodig hebben om uw inkomen te beoordelen. Heeft u vragen of twijfelt u of u in aanmerking komt? Bel één van onze medewerkers op telefoonnummer 053 203 40 19. Wij zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 9.00 en 12.00 uur.

Wat gebeurt er met mijn aanvragen? 

De vrijwilligers zetten de aanvragen voor uw kinderen in uw dossier. Daarna beoordelen de medewerkers op kantoor of u in aanmerking komt voor alle aanvragen en krijgt u een e-mail waarin staat waar wij uw kind(eren) mee kunnen helpen. De medewerker regelt bijvoorbeeld dat uw kind op zwemles kan, een fiets kan uitzoeken of betaalt voor een seizoen of een jaar de contributie voor sport of cultuuractiviteiten. 

Heeft uw kind na een jaar nieuwe gymkleding nodig? Wil hij blijven voetballen na de zomervakantie? Of is de fiets te klein geworden? Bel ons en overleg met één van onze medewerkers of uw kind in aanmerking komt voor nieuwe spullen. Wij zijn van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 053 203 40 19. 

Wat is nog meer belangrijk om te weten?

U bent als ouder(s)/verzorger(s) verantwoordelijk voor het doorgeven van de juiste informatie aan Leergeld Enschede. Wij verwachten van u dat u belangrijke wijzigingen telefonisch of per mail aan ons doorgeeft: 

  • uw inkomen verandert 
  • u gaat verhuizen 
  • uw heeft een ander telefoonnummer of e-mailadres 

Ons mailadres is aanvragen@leergeldenschede.nl 

Wij gaan vertrouwelijk met uw persoonlijke gegevens om. Lees hier meer over in ons privacy reglement.